Máme víťaza

18.05.2013 20:01

V sobotu 18. mája 2013 sa v ZŠ Sládkovičova rozhodovalo o konečnom víťazovi nášho projektu pre začínajúcixh šachistov. Forma opustila suverénov základnej časti, a aj to prispelo k pomerne jednoznačnej ceste za prvenstvom hráčom domácej ZŠ Sládkovičova. Tú ozbíjali o body len hráči zo ZŠ L. Sliače, ktorí odohrali pomerne prekvapivo 5 veľmi vyrovnaných zápasov. Druhé miesto si zabezpečili veľmi peknou hrou mladí nadšenci zo ZŠ L. Teplá a na treťom mieste skončilo družstvo ZŠ Turany. Kompletné výsledky aj so stručným komentárom nájdete v časti STAV TURNAJA. 

 

Počas turnaja sa stretli aj vedúci družstiev, ktorí podporili doterajší systém a spoločne sa dohodli na výkonostnom obmedzení pre účasť hráča v ďalších ročníkoch. Takže záver znel - je to podujatie pre hráčov s najnižšou výkonnosťou a tí, ktorí budú v našel lige v základnej časti v dvoch ročníkoch po sebe umiestnení do 5.miesta, tí by už mali využívať ďalší level podujatí organizovaných Slovenským šachovým zväzom - turnaje GPX.

 

Ďakujeme všetkým, ktorí podporili a zúčastnili sa na našom projekte. Osobitné poďakovanie patrí nášmu vzácnemu hosťovi na finále Peťovi Palečkovi.